The walled garden at Dinder House has seen several stages of transition in its lifetime. Used originally as a formal productive garden serving the main house it was later run as a market garden. In more recent years the garden was sub-divided and partially surfaced with tarmac to provide the former commercial owner of the property with a car parking facility.

The garden today is again restored in its entirety as a productive garden. The former car parking areas have been removed and a new arrangement of Buxus parterres, rolled gravel paths and lawned vistas link new and old areas into a cohesive whole. The hornbeam hedge that previously divided the garden was pleached and new openings were made extending vistas to the limits of the garden. The original curved wall was reinstated where this had been damaged and one of the original greenhouses restored and reconstructed.